Italien, hurra!

Ännu en dag späckat med upplevelser och intryck har gått mot sitt slut. Vartenda ställe vi mötts av hittills är topp 1-platser på sitt sätt.
Idag började vi dagen med att återigen köra över gränsen in till Tyskland för att åka förbi och se det berömda slottet Neuschwanstein som ligger utanför Füssen. Detta "sagoslott" ses som förebild för Disney Törnrosaslott och är ett världskänd motiv på pussel och affischer. Vi hade tidigare läst om att man inte har så mycket för att betala dyra pengar för att gå in i slottet, utan att det räcker att beskåda det på håll vilket vi gjorde. Det räckte annars med att parkera nedanför så var man tvungen att betala 7 euro utöver själva entrébiljetten och eventuellt hästskjuts upp. En turistfälla. Och turister vimlade det av, vi kan bara tänka oss vilket kaos det kan vara sommartid. Nej, det räckte bra med att ställa sig på en förbjuden väg 😇 nedanför och ta några foton i en kvart.
Sedan åkte vi av en slump (som det oftast blir för oss, "ojsan hamnade vi här") Fernpasset och det visade sig ju vara en väldigt bra "felåkning" för vilka vyer!!! Det är alltså ett pass genom Österrike som är väldigt bergigt, det går upp och ner på serpentinvägar hela tiden, så det är ingen väg man ska åka om man vill "bränna på" lite.
Med lite extrastopp och en stor skopa pepping till det minsta barnet så tog vi oss över gränsen och in i Italien idag. Vi tänkte först om vi skulle åka vidare till Gardasjön men barnen satte stopp och då fick det bli så. Vi åkte då in i första bästa stad- Vipiteno och vilket bra val det blev då, jättemysig stad! Jag Isabelle som då körde bilen och hade fullt upp med att bemästra de smala gatorna hamnade mitt i en ambulansutryckning och när jag i panik skulle försöka göra fri väg håller jag på att krocka med en annan bil! Lägg till att minsta barnet hade gallskrikigt en kvart innan detta och hjärnblödning var åter nära. Det lilla barnet satt dock efter denna incident tyst som ett ljus... Sånt här som man återigen skrattar gott åt i efterhand. Ett mysigt boende fick vi i alla fall tag på direkt och sedan blev det en kvällstur på staden med middag och ett glas vin, en perfekt avslutning på denna dag. Imorgon åker vi vidare till Gardasjön, den södra delen och där stannar vi i några nätter, det ska bli skönt!

Vi önskade vi vore bättre fotografer, så man kunde fånga det vi ser i verkligheten på bild, men däruppe ligger i allafall slottet. 

Här blev vi (mest en av oss) lite lätt kallsvettiga när polisen körde om oss och vinkade med en skylt ut genom rutan. Jaha tänkte vi, det måste betyda att de vill att vi åker av, så snällt följde vi efter dem och vevade ner rutan. De såg oförstående på oss för de hade vinkat åt några kollegor att de skulle åka av, inte till oss hahaha! Men man blir ju nervös med alla olika vägavgifter och regler! 
Ovanför vägen går en lång hängbro som man kan gå på. Läskigt! 

Zugspitzblick var ett toppenställe att äta lunch på utefter Fernpasset. Bra priser, trevlig personal och lekplats precis bredvid uteserveringen (det gillar vi småbarnsföräldrar). Men så utsikten över 
Zugspitze, Tysklands högsta berg, WOW! 

Nattens boende, Villa Maria i Viniteno.

Ester lillrufset/lillchefen hon kämpar på med sin resväska överallt. 


Lite av staden... 



Kommentera här: