Hett i dubbel bemärkelse

Idag vaknade lilla Ester med feber dock inte så hög och fram på dagen efter lite vila i vagnen gick febern ner. Utetemperaturen gick dock upp, riktigt varmt har det varit för oss "ovana".
Efter frukost packade vi vagnen och begav oss till tågstationen för att med tåg besöka 5 Terre (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore). Ebba var supertaggade på att få åka tåg för första gången i sitt liv och nu skulle vi dessutom åka många vändor fram och tillbaka mellan byarna, hon var så glad!
Vi köpte ett Cinque Terre Card train och då får man åka hur mycket som helst fram och tillbaka mellan byarna/städerna fram till midnatt. Tågen kommer och går hela tiden under dagen och oftast 2-3 stycken efter varandra vilket var tur det för idag var första dagen på vår resa som vi kände av ett väldigt turisttryck, det var smockfullt på tågstationen! Alla har konstigt nog väldigt bråttom på sina semestrar så alla skulle givetvis trycka sig in på första tåg som kom in, det var som om det gällde deras liv, mycket roande att se de stå där som intryckta sillar. Vi blev själva kvar på perrongen och väntade 4 minuter till på nästa tåg och gick på ett nästan tomt tåg, vi är väl smarta men inte trodde vi att vi skulle vara de enda smarta.
Första stoppet blev i Monterosso där var det trångt och varmt men SÅ fint! Smockfullt var det på alla restauranger ner mot vattnet, men då var vi återigen snäppet smartare och vandrade längre upp i byn och åt en supergod lunch i skuggan.
Sedan betade vi av Vernazza och Riomaggiore sen fick det räcka. Det blir ganska mastigt att konka runt med två småbarn och barnvagn i smällheta värmen då det är mycket trappor att gå i, men detta skulle vi absolut kunna göra igen och gärna då vandra mellan byarna eller åka båt. Jättemysiga resemål men kanske inte det optimala med småbarn. Det var skönt att komma tillbaka till Levanto igen där det känns som vi har lite mer utrymme och tar oss fram lite enklare.
Efter den heta dagen tog vi oss ner till havet för lite bad och kvällsmat. Rätt så behaglig temperatur i vattnet så det var en skön avslutning på dagen. 
Imorgon blir det nog en heldag på stranden här i Levanto. Det vankas tydligen även fest i staden med livemusik på flera ställen, affärer öppna till midnatt och strandfest hela natten, hoppla!

Svårt att ta fina kort när det är lite svåråtkomliga och MYCKET folk, men här har vi Monterosso i alla fall. 

Alltid ett barn i knät hos mamma. Ljuvlig skaldjursrisotto och gnocchi med krämig laxsås åt vi på Il Pirate, så god att bild inte hann tas! 

Nästa stopp Vernazza och glass som är så god här i Italien! 

Sist men inte minst Riomaggiore, här skulle vi verkligen vilja strosa runt mer, men vid det här laget var vi väldigt möra. De rekommenderade inte ens oss att åka hit på grund av alla trappor, men vad tusan en sådan här fin pärla får vi ju inte missa!

Antingen får man bära barn eller bära barnvagn, det är bara att välja 💪

Trötta med glada föräldrar! 

SÅ kul att åka tåg! 

Välbehövligt dopp i havet efter dagens många steg i värmen. 

Och så den välbehövliga nedvarvningen för föräldrarna efter nattning.