Mot Orsa

Idag blev det inte fullt så lång resa vilket var skönt. Sen kommer byar och orter lite tätare nu efter vägen jämför med i norr, så det blir lite mer att titta på = roligare men samtidigt tar det lite längre tid. Jämtland och Härjedalen skulle vi verkligen vilja åka runt mer i, så fina omgivningar!
När vi nästan var framme i Orsa gjorde vi ett spontanstopp vid Fågelsjö gammelgård, även kallad gården Bortom Åa. Gården är en av sju hälsingegårdar som med på UNESCOs världsarvslista. Där fanns ett helgöppet café med en massa gott hembakt, så självklart blev det en fika. Sen kollade vi på de gamla husen, men bara utifrån tyvärr då de var stängda idag. Fanns även en butik som också var stängd. Lite olika promenadleder utgick även därifrån. Jättemysigt!

Gammelgården från 1800-talet. 1910 flyttade man in i "Amerikahuset" som står mittemot på gården och lämnade allt som det var i det gamla huset. Än idag står allt orört. Synd att det inte var öppet så vi kunde titta in! 



I "Amerikahuset" var cafét. Huset till höger på bilden nedan. När det huset byggdes var det byggt i en för orten helt ny stil och eftersom man menade att det var byggt med inspiration från släkten i Amerika kom det att kallas Amerikahuset.


Sju lås till härbret. 

Sen rullade vi vidare till Orsa camping där vi hyrt en väldigt fin villavagn precis vid vattnet, perfekt då vi haft och kommer ha toppenväder. 






Bus i båda lekparkerna, doppa fötter i vattnet samt sparkcykla och skrapa upp armar har vi även hunnit med ikväll.


Imorgon väntar en dag på rovdjursparken och eventuellt en utflykt till Helvetesfallet.













Kommentera här: