Venedig

Igår morse tog vi bussen från campingen till hamnen i Punta Sabbioni som ligger 2 km bort för att sedan ta båten till Venedig. Båten kostade 15 euro per vuxen och 10 euro per barn tur och retur och tog 30 minuter.
Venedig skulle man behöva ha flera dagar på sig att se, speciellt nu i högsäsong, då det finns så mycket fint att se och så många ställen att gå in på som oftast har långa köer. Men har man barn med som vi så orkar man inte så mycket då detta såklart inte är någon rolig barnaktivitet plus att det var väldigt varmt! Vi stannade mellan kl. 10:30-15:30 och hann se det mest kända samt åka gondol. 





7-stjärningt hotell utefter Canal Grande.


Markusplatsen och Markuskyrkan.


Den lilla bron i bakgrunden kallas "Suckarnas bro". Bron uppfördes mellan 1600 och 1603 och ledde från domstolen i Dogepalatset över kanalen Rio di Palazzo till det gamla fängelset, kallat Blykamrarna. Bron fick sitt namn i början av 1800-talet av Lord Byron som populariserade myten att de dömda fångarna skulle ha suckat djupt då de fördes över den tillbaka till sina celler då det var sista gången de skulle se dagsljus.

God lunch som bestod av risotto och pasta.




Kommentera här: